Interexperts
ENG / GR
Αναζήτηση
Αναζήτηση
ΕΣΠΑ

Top

Reservation

Ζητήστε συμβουλές
και βρείτε τη λύση

Ζητήστε συμβουλές
και βρείτε τη λύση

Βιομηχανία- Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης

  • Header
ΑΡΧΙΚΗ  > ΕΡΓΑ > Βιομηχανία- Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης
1. Προστασία από άλατα – ηλεκτρολυτική διάβρωση – σκουριά των υδραυλικών δικτύων και συσκευών (πύργοι ψύξης – συστήματα ψύξης καλουπιών – εναλλάκτες – boilers –ατμολέβητες – διαχωριστήρες). Αυτόματη δοσομέτρηση χημικών
X

ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΕ ΝΕΡΟ

(ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ, ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΑ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ, ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΠΑΓΟΠΟΙΕΙΑ, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΠΕΤΟΝ ΚΛΠ)

Σε Λέβητες / Συστήματα θέρμανσης / boiler / Eναλλάκτες θερμότητας / Ατμογεννήτριες / Ατμολέβητες / Αεροσυμπιεστές / Συστήματα ψεκασμού / Πύργους ψύξης / Συστήματα παραγωγής πλαστικού (εξτρούντερ) / Βιομηχανικά πλυντήρια / Συστήματα αποστείρωσης / Υδρόψυκτες μηχανές / Παγομηχανές. Γενικά όπου υπάρχει εφαρμογή του νερού και κατά συνέπεια πρόβλημα αλάτων.

ΣΤΑ BOILERS / ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ

Δεν καταστρέφονται από τα άλατα και την διάβρωση και έτσι πολλαπλασιάζεται η διάρκεια ζωής τους. Προλαμβάνει δαπανηρές βλάβες (τρυπήματα, καμένες αντιστάσεις). Επιτρέπει το μέγιστο της απόδοσης τους. Γίνεται οικονομία ενέργειας γιατί οι μελέτες έδειξαν ότι πουρί πάχους 1 mm αυξάνει τον χρόνο μεταφοράς της ενέργειας μεταξύ δυο επιφανειών κατά 6-10% και την απαιτούμενη ενέργεια κατά 7-15%. Έτσι η χρήση του AQUA SOFT II φέρνει κέρδος σε χρόνο και ενέργεια (πετρέλαιο ή ηλεκτρικό ρεύμα). Σταματάει η ηλεκτρόλυση. Επίσης μειώνεται σημαντικά η και καταργείται η χρήση συγκεκριμένων χημικών τα οποία εκτός από κόστος είναι και βλαβερά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

ΣΤΟΥΣ ΑΤΜΟΛΕΒΗΤΕΣ / ΑΤΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Ακριβώς τα ίδια που ισχύουν και στα boilers. Επίσης, ειδικά για τους ατμολέβητες εκτός ότι δεν θα ξαναπιάσουν άλατα και θα είναι προστατευμένοι από ηλεκτρόλυση και σκουριά, θα βελτιωθεί και 10% η απόδοση του παραγόμενου ατμού και θα μειωθεί 10% ο χρόνος που αρχίζει το σύστημα να παράγει ατμό. Αυτό γίνεται γιατί το νερό στην φυσιολογική του κατάσταση αρχίζει να κοχλάζει (δηλαδή να ελευθερώνει αέρια – πληροφοριακά το νερό για να αρχίσει να διασπάται χρειάζεται να ελευθερώσει πρώτα τα αέρια) γύρω στους 85 με 90 βαθμούς, ενώ στο επεξεργασμένο νερό λόγω της μείωσης της επιφανειακής του τάσης αρχίζει να κοχλάζει σε χαμηλότερη θερμοκρασία από το ανεπεξέργαστο (έχει αναφερθεί περίπτωση που αρχίζει να κοχλάζει από τους 55 βαθμούς). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αποδοτικότερη λειτουργία του ατμολέβητα και την μείωση της χρησιμοποιούμενης ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή του ατμού.

ΣΕ AIR-CONDITION (ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ – ΠΥΡΓΟΙ ΨΥΞΗΣ / ΤΣΙΛΛΕΡ)

Πλήρης αποκόλληση αλάτων. Ο συμπιεστής ψύχεται και εργάζεται σταθερά στο μέγιστο της απόδοσης του. Δεν δημιουργούνται προβλήματα στον πύργο ψύξης και στις σωληνώσεις.

ΣΕ ΥΔΡΟΨΥΚΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ-ΠΥΡΓΟΙ ΨΥΞΗΣ

Μετά την χρήση του ηλεκτρονικού επεξεργαστή AQUA SOFT II θα έχετε πιο αναλυτικά τα εξής αποτελέσματα:

Απομακρύνεται πλήρως το πουρί από το εσωτερικό των σωληνώσεων του κλειστού κυκλώματος, και των κυψελών με αποτέλεσμα να αποφεύγονται :

α) Η φθορά των κυψελών και η αντικατάσταση τους

β) Η διάβρωση των τοιχωμάτων, της λεκάνης και η οξείδωση.

γ) Το κόστος των χημικών καθαρισμών ( χημικά-εργατώρες ).

δ) Η διαχρονική φθορά των πύργων απο τους χημικούς καθαρισμούς

και ιδιαίτερα του εναλλάκτη.

ε) Η αυξημένη κατανάλωση ενέργειας από την μείωση απόδοσης της ψυκτικής ικανότητας του κυκλώματος λόγω των επικαθήσεων των αλάτων.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ AQUA SOFT II ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΨΥΞΗΣ ΕΧΕΤΕ:

  • Αύξηση εν γένει της απόδοσης του συστήματος λόγω της μείωσης της λανθάνουσας θερμότητας.
  • Αυτό συμβαίνει λόγω της μείωσης της επιφανειακής τάσης του νερού και της αλλαγής, ( μείωσης), του ιξώδους.
  • Λόγω των ανωτέρω έχουμε σαν αποτέλεσμα την μείωση κατανάλωσης ενέργειας.

2. Αφαλάτωση (αντίστροφη όσμωση)
X

Η Αφαλάτωση η Αντίστροφη όσμωση αποτελεί τον κορυφαίο επιστημονικά τρόπο καθαρισμού του Νερού.

Η μέθοδος αυτή προσφέρει στις Βιομηχανίες που έχουν μεγάλη κατανάλωση νερού την δυνατότητα να παράγουν το καθαρό νερό που χρειάζονται, από γεωτρήσεις, πηγάδια ακόμα και απο την θάλασσα.

Η Αφαλάτωση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν τοπικά δίκτυα ύδρευσης. Έτσι μπορούν να έχουν νερό πολύ καλής ποιότητας για χρήση και μάλιστα με χαμηλό κόστος, ακόμα και πόσιμο!

Τα συστήματα αντίστροφης όσμωσης η συστήματα αφαλάτωσης χρειάζεται να είναι πλήρη ώστε να καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες της Βιομηχανίας. Το παραγόμενο νερό πρέπει να είναι πλήρως επεξεργασμένο, ώστε να αποφεύγοντια προβλήματα (π.χ. διάβρωσης), κατά την χρήση του. Επίσης είναι σημαντικό οι μονάδες αφαλάτωσης να πληρούν όλες εκείνες τις προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία τους με το χαμηλότερο δυνατό κόστος λειτουργίας και συντήρησης.

Το κόστος λειτουργίας της Αφαλάτωσης παραγωγής καθαρού νερού από υφάλμυρο, (έως 12.000 μς/cm,από πηγάδι η γεώτρηση ), κυμαίνεται 0.35€-0,40 € ανά κυβικό καθαρού νερού.ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Κατοικίες
Ξενοδοχεία – Εστίαση - Δημόσια Κτίρια
Βιομηχανία- Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης
Ναυτιλία
Καλλιέργειες – Άρδευση